Ανακοίνωση ΑΡΚΙ για την πανδημία του Covid-19

Εδώ και μήνες, πολύ πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, προειδοποιούμε με κάθε τρόπο μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το Κ.Υ – Ιλίου (ΙΚΑ) οδηγείται σε μεθοδευμένο κλείσιμο με συνένοχους την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, της παράταξης του Δημάρχου Ζενέτου «Δημοκρατική Συνεργασία» και της «Δημοτικής Ισοπολιτείας» (ΝΔ). 

Θα περίμενε κανείς ότι η πανδημία «θα ξυπνούσε συνειδήσεις» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως όχι, δεν έγινε. Η ευθύνη σίγουρα αφορά κατ’ αρχήν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αφορά όμως και τον Δήμαρχο Ζενέτο ο οποίος με την συνεργασία της «Δημοτικής Ισοπολιτείας» κρατάει αρνητική στάση σε κάθε προσπάθεια που κάναμε για να αποφευχθεί το κακό έστω και των υστέρων.

Ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος αρνείται συστηματικά να υποστηρίξει την πάλη των κατοίκων να διοριστούν γιατροί και νοσηλευτές στο Κ.Υ – Ιλίου. Η κυνική απάντησή του είναι πάντα :”Ρώτησε τον υπουργό”!

Η Κυβέρνηση αλλά και ο Δήμαρχος μας ”βομβαρδίζουν” εδώ και δύο μήνες τώρα για τα μέτρα υπέρ της Υγείας που έχουν λάβει. Ποια είναι αυτά; Που είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν προσλάβει; Όχι μόνο δεν διορίστηκε κανένας γιατρός-ειδικά στο Κ.Υ Ιλίου, εν μέσω πανδημίας τον Μάρτιο, απολύθηκε και ένας ειδικευμένος παθολόγος! Η μόνη πρόσληψη ήταν αυτή μιας μικροβιολόγου με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία ήδη έχει φύγει από το Κ. Υγείας Ιλίου με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το μικροβιολογικό, ενώ την ίδια τύχη είχαμε και με την νευρολόγο που ήρθε και… έφυγε !!!

Η ”κατεδάφιση” στο Κ.Υ. Ιλίου ξεκίνησε με την διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πανελλαδικά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Τον Μάρτιο του 2014 είχαμε 45 γιατρούς, και σήμερα μόλις 15. Στην πραγματικότητα είναι… αγροτικό ιατρείο του 1950-1960.

Στην ευρύτερη περιοχή μας με την μεγαλύτερη μόλυνση λόγω επέκτασης του ΧΥΤΑ έχουν κλείσει τουλάχιστον έξι Κέντρα Υγείας, στην Ανθούπολη, στην Ανάκασα, στο Γεροβουνό Καματερού, στη Νέα Ζωή, στο Κέντρο Καματερού, στο Ζεφύρι. Τόσο νοιάζονται για την Υγεία του κόσμου στην δυτική Αθήνα… Κατά τα άλλα οι ”κύριοι” αυτοί ωρύονται, όταν λέμε ότι συνειδητά αδιαφορούν για την Υγεία των δημοτών στο Ίλιον, όταν λέμε ότι τα ”λόγια τα μεγάλα” είναι ψέματα.

Η δημοτική κίνηση ΑΡ.Κ.Ι. θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στην αδιαφορία τους και καλεί κάθε νέο άνθρωπο, εργαζόμενο, άνεργο, νοικοκυρά, συνταξιούχο να παλέψει μαζί μας, για να στηρίξουμε το Κ.Υ – Ιλίου και κάθε πρωτοβάθμια δομή Υγείας υπερασπίζοντας το δικαίωμα του λαού στην Υγεία, το δικαίωμα στη Ζωή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαχρονικοί υπηρέτες των μνημονίων ψηφίζουν ομαδικά ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου Ιλίου.

O AΓΩNAΣ ΜΑΣ ΓIA TH ZΩH ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ

Ή με το κεφάλαιο ή με την ζωή!