Διαχρονικοί υπηρέτες των μνημονίων ψηφίζουν ομαδικά ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου Ιλίου.

Την Πέμπτη 1-10-2020 στην  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου συζητηθηκε ενα θέμα που αφορούσε την δικαστική δικαίωση  86 εργαζομένων του δημου Ιλιου.

Συγκεκριμένα η αποφαση του πρωτοβαθμιου δικαστηριου επεδικασε υπερ των εργαζομενων  ενα ποσον περίπου 160.000 χιλιάδων ευρω  που αφορουσε αμοιβες τους οι οποιες τους ειχαν αφαιρεθει απο τις προηγουμενες μνημονιακες κυβερνησεις [13ος,14ος μισθος,δώρα εορτων κλπ] μεχρι και σήμερα.

Στην συζητηση που ακολουθησε για το εαν θα προσεφευγε το δημοτικο συμβουλιο σε δευτεροβαθμιο δικαστηριο [εφετειο], οι μνημονιακοι υπηρετες της κυβερνησης στο δημο, ακολουθησαν υποτιθεται ''διαφορετικες'' γραμμες που δυστυχως για τους εργαζομενους  ετειναν στο ιδιο αποτελεσμα. Δηλαδη να προσφυγουν στο εφετειο ενω μπορουσαν να καταψηφισουν την προταση  της προσφυγης και να πληρωθούν αμεσα οι δικαιωμενοι εργατες .

Συγκεκριμενα  ο ''νομιμοφρων '' μνημονιακος δημαρχος Ζενετος εδωσε γραμμή οι υπηρετες  δημοτικοι του συμβουλοι να ψηφισουν αποχη,η αντιδραστικη παραταξη του Κακουρη της  ΝΔ ''Δημοτική Ισοπολιτεία'' λάκισε  κατα την λαικη εκφραση και δεν παρουσιαστηκε καθολου στο δημοτικο συμβουλιο και  η ''προδευτικη'' στα λογια και αντιδραστικη στην πραξη ''Αλληλέγγυα Πολη'' του  Καβουρα   ψηφισε  αποχή!!

Ετσι η δικαιη αποζημιωση των κλεμμενων αμοιβων των εργαζομενων -με την προσφυγη στο Εφετειο -παραπεμφθηκε στις καλενδες  και  κατεστη αμετακλητη .Ενας αλλος αγωνας των εργαζομενων αρχιζει με  αποκλειστικη ,ευθυνη των τριων συνεταιρων των  μνημονιων.

Ο Δημοτικος συμβουλος  της  Αριστερής Κινησης Ιλιου [ΑΡ.Κ.Ι] , καρδιολογος Δημήτρης Γεωργιου κατήγγειλε και τους τρεις μνημονιακους υπηρετες που ''βρωμισαν'' τα χερια τους σε αυτη την αθλιοτητα και τον ρολο τους ως Ποντιο Πιλατο''.

Επισης καταψηφισαν την προσφυγη και οι δημοτικες παραταξεις ''Λαικη Συσπειρωση '' και ''Ασυμβιβαστο Ιλιον ''.

Οι εργαζομενοι μεσα απο αυτη την διαδικασια θα καταλαβουν την συμπαιγνια  των μνημονιακων δυναμεων εναντιον τους .

Πρεπει να παλαιψουν ενωμενοι σε ενιαιο μετωπο με ολους τους εργαζομενους  προκειμενου να διεκδικησουν δυναμικα με οποια μεθοδο παλης αποφασισουν [απεργια ,διαδηλωσεις κ.α]τα δικαιωμα τους  στη ζωη ,αυτων και των παιδιων τους .

Θα κατανοησουν  οτι η ζουγκλα στην οποια ζουν  χρειαζεται παλη

προκειμενου να αλλαξουν την ζωη τους μεσα απο την ανατροπη  του απανθρωπου κοινωνικου συστηματος που αναγκαζονται να επιβιωνουν.

 

  ΟΧΙ στην προσφυγη  στο Εφετειο !!

 

  ΝΑΙ  στο Ενιαιο Μετωπο των εργαζομενων !!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O AΓΩNAΣ ΜΑΣ ΓIA TH ZΩH ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ

Ή με το κεφάλαιο ή με την ζωή!