Να παύσει η δίωξη του σ. Νίκου Χαραλαμπόπουλου!

Συγκέντρωση στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου (Ιδομενέως 32) Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 12μμ

Ομιλητής: Νίκος Χαραλαμπόπουλος (Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων)

Στις 21 Νοεμβρίου δικάζεται ο σύντροφος Νίκος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος". Η δίωξη με την κατηγορία της "συκοφαντικής δυσφήμισης", γίνεται μετά από μήνυση αξιωματικού του στρατού, πρώην διοικητή μονάδας, γιατί η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων δημοσιοποίησε στο blog της, καταγγελίες φαντάρων εναντίον του.
Η καταπάτηση του δικαιώματος του σ. Νίκου Χαραλαμπόπουλου για την διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα και η μεθοδευμένη από την Ελληνική Αστυνομία μετάθεσή της στην Αλεξανδρούπολη, δείχνουν ότι αυτή η δίωξη δεν είναι μια επανάληψη προηγούμενων διώξεων του κράτους ενάντια σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος.
Η "στρατηγική αναβάθμιση" της Ελλάδας από τις ΗΠΑ και την καπιταλιστική δεξιά Κυβέρνηση, συνδέεται με μια κλιμάκωση των διώξεων των οργανώσεων του αντιπολεμικού διεθνιστικού κινήματος. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος", είναι στο στόχαστρο του κράτους γιατί πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων. Με την δίωξη του συντρόφου Νίκου Χαραλαμπόπουλου, το κράτος επιχειρεί την πάταξη του κινήματος των φαντάρων και την διάλυση της πάλης ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, μέσα κι έξω από το στρατό.
Με την κινητοποίηση της νεολαίας και του λαού στις συνοικίες, στους χώρους δουλειάς και σπουδών, η επιχείρηση κατάπνιξης της ελευθερίας της έκφρασης δεν θα περάσει! Ψωμί, Ειρήνη, Ελευθερία για όλο το λαό! Η Αριστερή Κίνηση Ιλίου πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση-συνέλευση στις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου, στις 12 το μεσημέρι. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους αγωνιστές και τις οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς και των συντρόφων του ελευθεριακού κομμουνισμού στην περιοχή, να συμμετάσχουν στην σύσκεψη για την οργάνωση των δυνάμεων της κρίσιμης πολιτικής μάχης που έχουμε μπροστά μας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ
(aristeri-kinisi-iliou.blogspot.com)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαχρονικοί υπηρέτες των μνημονίων ψηφίζουν ομαδικά ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου Ιλίου.

O AΓΩNAΣ ΜΑΣ ΓIA TH ZΩH ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ

Ή με το κεφάλαιο ή με την ζωή!