Καταγγελία της ΑΡΚΙ για την δημοτική παράταξη της ΝΔ

 Η Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡΚΙ) καταδικάζει με το πιο απερίφραστο τρόπο τη  Δημοτική Παράταξη της Κυβέρνησης ΝΔ στο Ίλιον  (Δημοτική Ισοπολιτεία), για το γεγονός ότι αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Υπενθυμίζεται πως φέτος έκλεισαν 6 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού από τη Χρυσή Αυγή. 
Για το λόγο αυτό, η δημοτική παράταξη του Ασυμβίβαστου Ιλίου (ΑΣΙ) πρότεινε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Σεπτεμβρίου να τιμηθεί η μνήμη του Φύσσα με ενός λεπτού σιγή.
 Ενώ όλες οι άλλες παρατάξεις (Δημοκρατική Συνεργασία, Λαϊκή Συσπείρωση,Αλληλέγγυα Πόλη, Ασυμβίβαστο Ίλιον, Αριστερή Κίνηση) συμφώνησαν και υλοποίησαν την πρόταση αυτή, οι δημοτικοί σύμβουλοι της δεξιάς Δημοτικής Συμπολιτείας αρνήθηκαν και παρέμειναν καθιστοί. 
Η στάση τους είναι κάτι παραπάνω από προκλητική απέναντι στο νεκρό και την οικογένεια του, απέναντι στο λαό αυτής της χώρας -που έχει δώσει στο παρελθόν γιγάντιο αγώνα ενάντια στο Φασισμό - αλλά και απέναντι στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια του.
 Η αντιδραστική  στάση της Δημοτικής Συμπολιτείας βρίσκεται  στην ίδια ΄'γραμμή'' με τη στάση του Κόμματος που τη στηρίζει, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στην Κυβέρνηση της χώρας :  
- Επί των ημερών της ΝΔ , βγήκε ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τη Φυλακή
-Επί των ημερών της ΝΔ χτυπιούνται οι Καταλήψεις στα Εξάρχεια.
-Επί των ημερών της ΝΔ καταργείται το Άσυλο στα Πανεπιστήμια
- Επί των ημερών της ΝΔ επιχειρείται ο Κρατικός -Κυβερνητικός έλεγχος στον εργατικό συνδικαλισμός. 
 Η προσβολή της μνήμης του Φύσσα από τη Δεξιά ''Δημοτική Ισοπολιτεία'' στο Ίλιον βαδίζει χέρι -χέρι με την επίθεση στις λαϊκές κατακτήσεις από τη Δεξιά Κυβέρνηση. 
Ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να παλέψει ενάντια στην Κυβέρνηση της ΝΔ και τους τοπικούς υποστηριχτές της -όπως η Δημοτική Ισοπολιτεία. Για την ανατροπή τους, για το τσάκισμα του Φασισμού και του Καπιταλισμού, για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική και πολιτική χειραφέτηση.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ (ΑΡΚΙ)
27-9-2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαχρονικοί υπηρέτες των μνημονίων ψηφίζουν ομαδικά ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου Ιλίου.

O AΓΩNAΣ ΜΑΣ ΓIA TH ZΩH ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ

Ή με το κεφάλαιο ή με την ζωή!