Aνοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Ιλίου

Aνοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Ιλίου

του Δημοτικού Συνδυασμού που φέρεται με τήν ονομασία Αριστερή Κίνηση Ιλίου[ΑΡ.Κ.Ι] και συμμετείχε στίς εκλογές στις 26 Μαίου όπου εξέλεξε ένα δημοτικό σύμβουλο.

Κε δήμαρχε ,
όπως ενημερωθήκαμε κατόπιν τηλεφωνικής πρόσκλησης απο τήν γραμματέα σας στόν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο τού συνδυασμού μας Δημήτρη Γεωργίου πού παραβρέθηκε την Τετάρτη 12-6 2019 στο δημοτικό κατάστημα , είχατε λάβει ήδη απόφαση για εκτέλεση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στήν ονομαζόμενη απο εσάς ''Λευκή νύχτα'' στις 29-6-2019.
Εκεί εκφράσσαμε την σαφή και κατηγορηματική αντίθεσή μας αφ ενός γιατί καταστρατηγείται καί με δική σας ευθύνη η παραβίαση του ωραρίου και του 5ημέρου των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή που ήδη οι εργαζόμενοι εργάζονται ήδη αρκετές Κυριακές του χρόνου ,χωρίς να έχει μειωθεί αφ ενός η ανεργία και αφ ετέρου δέν έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα κατεβασμένα ρολά των βιοπαλαιστών μικρο επαγγελματιών.
Σάς είναι γνωστό ,εκτός και εάν έχει αλλάξει η απόφαση τής .περιφέρειας οπότε θα διαμαρτυρηθούμε και εκεί , ότι ''η επέκταση τού ωραρίου προκαλεί πρόσθετα προβλήματα απέναντι στούς εμπορουπαλλήλους ,καθώς σε πολλά απο τα καταστήματα -επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών ,εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα''.συμφ. με την αποφαση 179/2015 της περιφερειας .
Μέ δεδομένη λοιπόν τη γνώση σας τής παραβίασης των νόμων της εργατικής νομοθεσίας ,αλλά και της ελάχιστης ευαισθησίας προς τούς εργαζόμενους που απαιτεί η θέση σας και τών συμβούλων που συμφωνούν με την ''Λευκή σας νύχτα'', σάς καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να ακυρώσετε τις εκδηλώσεις του δήμου,και να αφαίρεσετε τα έξοδα που αντιστοιχούν, από τα δημοτικά τέλη των φτωχών δημοτών που στενάζουν απ την κρίση.
Εάν δέν θέλετε να ακυρώσετε τις ''καλλιτεχνικές'' εκδηλώσεις που έτσι και αλλοιώς είναι αμφίβολης ποιότητας , να τοποθετηθείτε σαφώς με γραπτή δήλωσή σας οτι είσθε εσείς και οι σύμβουλοί σας ενάντια στην εργασία των υπαλλήλων όλη την νύχτα ..
Γνωρίζετε πολύ καλά βεβαίως ότι εάν αρνηθείτε κάτι τέτοιο συμμετέχετε στην ευθεία αντεργατική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι την συγκεκριμένη χρονική και πολιτική στιγμή σε σχέση με τις δηλώσεις υποψηφίου πρωθυπουργού γαι εργασία επτά ημερών ,που ετοιμάζει η εθνική μνημονίων[ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κ.α] της χώρας . Δηλαδή εργασία Νταχάου.
Συμφωνείται ή όχι?Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία. Δική σας η ευθύνη..
Προφανώς γνωρίζετε οτι οι εργαζόμενοι σάς ψήφισαν και σάς εξέλεξαν πρόσφατα όχι για να εργάζονται μέρα -νύχτα και με δική σας ευθύνη.
Επίσης γνωρίζετε οτι η ''πιθανή'' άποψή σας οτι δέν συμμετέχετε με οποιαδήποτε απόφασή σας στην ολονύχτια εργασία των εμπορουπαλλήλων στις 29-6-2019 δέν ισχύει κατά κανένα τρόπο .
Αυτό αποδεικνύεται σαφώς απο το γεγονός της πρόσκλησης και της διοίκησης του τοπικού
συλλόγου των εμπόρων απο εσάς προκειμένου να προγραμματισθούν από κοινού οι εκδηλώσεις σας , την συγκεκριμένη ημέρα 29-6-2019.Αυτό έγινε στο δημοτικό κατάστημα στίς 12-6-2019.
'Οσον μας αφορά όπως στεκόμαστε απέναντι στην αντιλαική λεηλασία που υφίστανται οι εργαζόμενοι τα τελευταία δέκα μνημονιακά χρόνια απο τις κεντρικές κυβερνήσεις αλλά και το τοπικό κράτος που στήνεται με τον Κλεισθένη ,έτσι θα αντιστρατευτούμε και στην τοπική εκδοχή της ,όπως αυτή εκφράζεται και από την ''Λευκή σας νύχτα''
Θα μάς βρείτε ενεργά απέναντι σ αυτή την ενέργειά σας ..
Για την Αριστερή Κίνηση Ιλίου

Δημήτρης Γεωργίου - καρδιολόγος , Δημοτικός σύμβουλος


.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαχρονικοί υπηρέτες των μνημονίων ψηφίζουν ομαδικά ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου Ιλίου.

Ή με το κεφάλαιο ή με την ζωή!

O AΓΩNAΣ ΜΑΣ ΓIA TH ZΩH ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ