Να κλείσει τώρα το ΧΥΤΑ Φυλής

Δηλητηριάζουν τις ζωές των παιδιών μας

Οχι στην εγκληματική σιωπή/συνενοχή κυβέρνησης,δημάρχων και επιχειρήσεων.



Σιωπηρά και με την συννενοχή κυβέρνησης και Δήμων, ο ενεργός ΧΥΤΑ Φυλής όπως και οι άλλοι τρεις κλειστοί αλλά “φορτωμένοι” σκουπίδια των Ανω Λιοσίων, δηλητηριάζουν καθημερινά το έδαφος, το νερό, τον αέρα και τις ζωές μας.

Για χρόνια συνεχίζεται το έγκλημα εις βάρος των παιδιών μας, στις φτωχώτερες συνοικίες της Δυτικής Αθήνας στο Λεκανοπέδιο.


Η εγκατάσταση του γιγαντιαίου Α' ΧΥΤΑ Φυλής, στην οποία συσωρεύονται καθημερινά τα σκουπίδια του Λεκανοπεδίου, έχει μετατραπεί σε μια γιγάντια ανοιχτή πληγή που μας “ποτίζει”, 24 ώρες το 24ωρο, με οτι πιο μολυσματικό στοιχείο παράγεται από την δραστηριότητα εργοστασίων, νοσοκομείων και σκουπίδα κάθε άλλης δραστηριότητας, σ’ αυτή την πολή των 4 εκκατομμυρίων.

Είναι σκουπίδια που έρχονται να προστεθούν σ' εκείνα που βρίσκονται ήδη θαμένα στους “παλιούς” τρεις ΧΥΤΑ στα Ανω Λιόσια.

Αυτή η αέναη παραγωγή μόλυνσης που διαποτίζει το έδαφος και διαχέεται στην ατμόσφαιρα, έχει αυξήσει κατακόρυφα τα περιστατικά από τις ασθένειες στους κατοίκους των γειτονικών στο ΧΥΤΑ δήμων της δυτικής Αθήνας.

Σε μια τεράστια περιοχή όπου κατοικούν εκατομμύρια εργαζόμενων, συνταξιούχων, οικογενειών βιοπαλαιστών, ανθρώπων που μετά τον πόλεμο βρήκαν εδώ αποκούμπι για να βάλουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους, γύρω από το πάλαι ποτέ γεμάτο ελιές και αμπέλια Ποικίλον Όρος.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στους δήμους που περιστοιχίζουν την χωματερή τα περιστατικά βαριών ασθενειών.

Οι βλαβερές επιδράσεις αφορούν ιδιαίτερα στα παιδιά με συνηθέστερα νοσήματα τις λευχαιμίες,τους όγκους του εγκεφάλου και την υπολειπόμενη ανάπτυξή τους...

Αυτό το νεκροταφείο σκουπιδιών και αποβλήτων του Λεκανοπεδίου, από “χωματερή” έγινε πολύ γρήγορα ευκαιρία για κέρδος με τις μεγάλες εταιρείες να αναλαμβάνουν το “θάψιμο” και την “διαχείριση”.

Ολοι μαζί, κράτος, δήμοι και επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν κάθε λόγο να “ανακυκλώνουν” καθημερινά αυτό που μας σκοτώνει, αλλά που γι’ αυτούς παράγει κέρδη.

Στην πραγματικότητα δεν θάβουν σκουπίδια, “θάβουν” την υγεία των κατοίκων της περιοχής και αναπαράγουν τις πηγές της κερδοσκοπίας τους εις βάρος των ανθρώπων που ζούμε εδώ.


Λένε οτι δεν υπάρχουν “λύσεις” και συνεχίζουν το έγκλημα.

Αυτό είναι ενα μεγάλο ψέμα.

Λύσεις υπάρχουν αλλά αυτές θα κοστίσουν στο κράτος και στους επιχειρηματίες.

Βλέπεις η ανακύκλωση ή και οι άλλες μέθοδοι για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα κοστίζουν τα διπλά απ’ ότι η “καύση” ή το “θάψιμο”, πέρα από τα κέρδη αυτών που αναλαμβάνουν να συνεχίσουν το έγκλημα. Σε διεθνείς τιμές η διαχείριση ανακύκλωσης ενός τόνου σκουπιδιών κοστίζει περί τα 120 ευρώ, ενώ το “κάψιμο” ή το “θάψιμο” τα μισά ή και πολύ λιγότερα ανάλογα με την χώρα που αυτό το έγκλημα γίνεται.

Ετσι αποφασίζουν να “θαψουν” την υγεία και τις ζωές των κατοίκων της περιοχής για να αποφύγει το κράτος να ξοδέψει για τους “παροίες” των δυτικών συνοικιών.

Ακόμα και οι δήμοι που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, “διαμαρτύρονται” κάθε φορά που το πρόβλημα ξεχυλίζει, μέχρι να ξεχαστεί και πάλι και να συνεχισθεί το έγκλημα ενάντια στις ζωές μας μέσα στην σιωπή.

Η μόνη “ανακύκλωση” που θέλουν είναι αυτή των ευθυνών τους με την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις των σκουπιδιών.

* Πρέπει να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα.

* Όχι σ’ αυτούς που δηλητηριάζουν τις ζωές των παιδιών μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαχρονικοί υπηρέτες των μνημονίων ψηφίζουν ομαδικά ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου Ιλίου.

O AΓΩNAΣ ΜΑΣ ΓIA TH ZΩH ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ

Ή με το κεφάλαιο ή με την ζωή!